'/> Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Golek Sihat😍 Anti Gagal - Panic

Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Golek Sihat😍 Anti Gagal

Hari Gulik Sehato

Golek😍 Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi ayam yang sihat, lazat dan istimewa? Cara mudah untuk sediakan matlamat sihat😍 Ayam Baru-baru ini, masyarakat di sekeliling kita benar-benar mencari muflis, mungkin salah seorang daripada anda. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar sebagai model untuk mencari maklumat dalam imej. Dan kali ini saya akan memberitahu anda tentang tutorial membuat resipi kaki ayam yang sihat dan lazat 😍 untuk menjadikannya sangat berat dan mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan lancar dan, sebenarnya, secara amnya tidak menyenangkan. Walaupun Ayam Golik Sehato yang sedap pasti ada bau dan rasa yang membangkitkan selera.

Ada beberapa perkara yang sedikit sebanyak mempengaruhi rasa Ayam Guli Sehatu, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan yang paling segar hinggalah kepada cara pemprosesan dan penyajiannya. Anda tidak perlu risau jika ingin menyediakan Ayam Gulik Sehat 😍 walau di mana sahaja anda berada, jika anda tahu petua masakan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar Ayam Gulik Sikhati, yang boleh anda jadikan contoh.

Jom, cuba kali ni, jom sediakan ayam gulic kering di rumah. Jika bahan-bahannya ringkas, hidangan ini boleh membantu menjaga kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat Ayam Gulik Sehatu menggunakan 12 bahan dan 7 langkah memasak. Berikut adalah peringkat-peringkat memasak.

# золатапран2020 11

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan ayam yang sihat Gol😍:

  1. 3 batang magnolia
  2. 1 ekor ayam
  3. 1 sudu besar ketumbar
  4. 1 sudu besar jintan manis
  5. 1 mentol lampu besar
  6. 3 ulas bawang putih
  7. 1 inci halia
  8. 1 inci kunyit pedas
  9. 1 sudu teh garam
  10. 1 sudu kecil Ajinamoto
  11. 2-3 sudu besar sos tiram
  12. 1/2 cawan air

Langkah ke zaman Gulik Sehato

  1. Bersihkan kepingan ayam dan kukus separuh.
  2. Potong semua bahan. Jika dicincang, tambah sedikit dan cuba. Kalau ada garam boleh tambah sedikit garam. Kemudian masukkan ayam kukus ke dalam mangkuk bersama bahan kisar.
  3. Susun semua bahan di atas ayam. Perap ayam selama 30 minit atau lebih untuk merendam ayam dalam bahan perasa.
  4. Letakkan ayam di dalam ketuhar untuk melindunginya. Saya menggunakan loyang. Masak selama 1 jam dan 30 minit pada suhu 200 darjah dengan api besar dan rendah. Suhu ini bergantung pada ketuhar yang betul.
  5. Pada masa merokok, selepas sejam, keluarkan ayam dan sapukan sos yang tinggal pada dua belas. Sekiranya tiada perasa yang tidak perlu, tidak perlu mengeluarkannya. Teruskan memasak.
  6. Apabila sudah siap, ketuk perlahan untuk melihat sama ada ayam telah masak. Jika belum masak sepenuhnya, tambah sedikit lagi masa memasak. Bila dah masak bolehlah dikeluarkan dan dihidangkan.
  7. Uji dengan baik. sebenarnya yatie fy dari saya

Bagaimana? mudah dibaca? Inilah cara untuk menyediakan ayam Golek😍 yang sihat yang boleh anda buat di rumah. Cuba ia!

Link copied to clipboard.