Resep Ayam masak kicap pedas, Lezat
Mencari idea untuk memasak ayam dengan kicap? Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet untuk telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang gambar. Ditulis oleh: Berkongsi arahan langkah demi langkah tentang cara membuat Ayam Rebus Kicap, tidak begitu manis tetapi tidak juga mudah. Jika ini bukan proses yang betul, hasilnya tidak akan mudah dan lancar. Ayam pedas memang lazat, tetapi harus mempunyai rasa buah-buahan yang sensual, halus dan berbau bunga.
Beberapa faktor mempengaruhi rasa ayam dalam kicap: pertama bahan-bahan, kemudian pilihan bahan-bahan segar, penyediaan - hidangan. Di mana sahaja anda berada, anda tidak perlu risau untuk membuat ayam yang lazat dengan kicap, kerana jika anda sudah tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Sebagai idea, anda boleh menggunakan imej ayam masak kicap.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk memasak ayam berempah. Anda boleh membuat Ayam Soya Berempah dengan 11 bahan berbeza dalam 5 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
# Goldilocks 2020
Bahan dan Rempah Yang Diperlukan Untuk Membuat Ayam Soya Berempah
- Ayam bakar masin
- 1 bawang besar, dicincang
- 3 ulas bawang putih, cincang
- 1/2 inci halia dihiris
- 1 lada merah dihiris
- 2 sudu besar serbuk cili
- 2 sudu besar tomato puree
- minyak sayuran
- soya manis
- Berwarna tiram
- garam, gula
Langkah-langkah Memasak Ayam Rebus Berempah
- Panaskan minyak. Cincang halus bawang merah, bawang putih, halia, lada sulah hingga kuning dan naik bau.
- Masukkan lada sulah, masukkan sedikit air. Kacau sehingga minyak cili pekat dan minyak larut.
- Masukkan soya, sup tiram, tomato puree dan ayam panggang. Gaul sebati.
- Masukkan garam, gula dan rempah secukup rasa. Dia rosak lagi.
- Bila dah cukup masak - yum, tutup api. Dia sedia berkhidmat.
kenapa? bukankah mudah? Cara masak ayam berempah, boleh amalkan di rumah. Saya harap ini berkesan. Selamat mencuba!