'/> Resep KARI AYAM YOGURT (TANPA SANTAN), Lezat Sekali - Panic

Resep KARI AYAM YOGURT (TANPA SANTAN), Lezat Sekali

Yogurt Ayam dengan kari (tanpa minyak kelapa)

AYAM KAIR Mencari resipi yogurt (tanpa kopi kelapa) yang sesuai? Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk melihat imej sebagai sumber inspirasi. Dan kali ini saya akan mengajar anda bagaimana YOGURT UNTUK AYAM (tanpa santan) berfungsi, yang sangat bagus, sangat sukar dan sangat mudah. Jika anda melakukannya dengan cara yang salah, hasilnya akan menjadi tidak mencukupi malah tidak menyenangkan. Malah, yogurt yang lazat dengan ayam (tanpa minyak kelapa) harus mempunyai rasa dan aroma yang manis.

Kualiti rasa KARYA AYAM YOGURT (tanpa kelapa) mempengaruhi banyak perkara, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Tidak kira di mana anda berada, jangan risau jika anda ingin membuat yogurt kari ayam yang lazat (tanpa kelapa), kerana anda sudah tahu cara membuat hidangan ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar kari ayam (tiada kelapa) yang boleh anda jadikan panduan.

Jumlah hidangan yang dihidangkan untuk menyediakan YOGURT KARYA-AYAM (tanpa kelapa) ialah 5 orang. Jadi pastikan bilik ini cukup besar untuk melayani anda dan orang tersayang.

Dianggarkan juga mengambil masa kira-kira 30 minit untuk menyediakan yogurt ayam (tanpa kelapa).

Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan yogurt ayam KARYA (tanpa minyak kelapa). Anda boleh menyediakan YOGHUR AYAM KARYA (tanpa santan) dengan 13 bahan dan 8 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak untuk hidangan ini.

Resepi sihat ini berasaskan resepi kari ayam yang menggunakan santan. Saya tidak menggunakan santan di sini, tetapi menggantikannya dengan yogurt. Yogurt sangat sihat dan sangat baik dalam kombinasi dengan rempah dan ayam. Semoga berjaya # goldenapron2020 Yt sempadan saluran bersama chef

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan yogurt daripada kari ayam (tanpa minyak kelapa)

  1. 1 ekor ayam dipotong kecil
  2. 4 sudu besar yogurt biasa
  3. Tuangkan 4 sudu besar stok ayam
  4. Kalau nak 2 sudu besar boleh masukkan boh / cili api
  5. 2 cm Halia
  6. 2 biji bawang
  7. 5 ulas bawang putih
  8. 2 biji tomato
  9. 1 sudu kecil serai
  10. 3 batang kari
  11. Koridor
  12. 3 rempah; Kayu manis, Bunga lawang, Kardio.
  13. 2 krim masam

Cara membuat kuning ayam dengan kari (tanpa santan)

  1. Daun ayam saya dan potong kecil.
  2. Bakar dengan yogurt, cili dan kari. Gerudi itu rata. Masak selama 30 minit
  3. Panaskan kuali dan masukkan minyak. Bawang merah, bawang putih, halia, daun kari. Masukkan tomato. Masak tomato sehingga empuk. Tomato menambah rasa pada kolam.
  4. Griskan sehingga kering dan naik bau. Masukkan ayam rebus.
  5. Gaul rata dan tutup ayam supaya licin.
  6. Rebus ayam dan air rebusan ayam dalam sup. Jika pekat tambah sedikit air. Masukkan krim masam kepada kepingan. Gaul rata dan masak lagi.
  7. Buka penutup. Apabila sudah siap, taburkan dengan parchment paper dan kacau dengan cepat. Rasa garam.
  8. Selesai... hias semula dengan daun tin untuk pewangi dan rasa. Semoga berjaya! tidak

kenapa? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat yogurt ayam (tanpa kelapa) di rumah daripada kari. Semoga berjaya dan bergembira!

Link copied to clipboard.